• Home
  • Nyheter
  • Stor deltagelse under sorgstøtteseminaret i januar
Psykolog Oddbjørn Sandvk

Stor deltagelse under sorgstøtteseminaret i januar

Nærmere 25 deltagere fikk oppleve en travel helg med mange sterke og tankevekkende innslag fra seks ulike foredragsholdere.

Seminaret «Sammen er vi sterke», et sorgstøtteseminar støttet av Extrastiftelsen, ble avholdt i midten av januar.

I sprengkulden møttes vi på Quality Gardermoen Airport Hotel, som heldigvis var varmt og godt innendørs.

Mange sterke inntrykk og ulike tilnærmingsmåter til sorg, sorgarbeid og sorgstøtte ble formidlet gjennom hele helgen. Å høre andres historie og ulike veier å gjennomleve sorgen på, er viktig for å få en bredere forståelse og gir et større perspektiv på likheter og ulikheter i sorgen. Flere kan i ettertid tenke seg å være en ressursperson for andre som er rammet, og mange ønsket seg flere tilsvarende kurs og seminarer.

 

Om forventningene til sorgstøtteseminaret - tilbakemeldinger fra deltagerne:

«Seminaret var bedre enn forventet. Synes dere som arrangerte det var veldig proffe»

«Helgen ble bedre enn forventet. Læreutbyttet oversteg forventingene»

«Var spent da jeg ikke kjente noen, men trivdes godt»

Om helgen:

«Hyggelig å bli kjent med nye mennesker i samme situasjon»

«Blir gjerne med igjen!»

«Håper på flere kurs som dette»

 

Litt fra helgens innhold:

 6 Bilde januar Oddbjørn Sandvik

 

 

 

 

Psykolog Oddbjørn Sandvik fortalte oss om sorgens historie om ulike måter å forstå sorgens svingninger opp gjennom årene. Mange teorier om sorgens faser og ulike spor har blitt brukt for å forsøke å sette sorgen i system.

6 Bilde januar Henning Herrestad

 

 

 

 

Dr.philos. Henning Herrestad tok oss med gjennom utviklingen av sorgstøtte, og hva sorgen gjør med oss over tid. Hvor altomfattende sorgen kan være og hvordan komplisert sorg kan utvikle seg. Er sorg en sykdom? Mange perspektiver og ulike syn på sorgens utvikling i samfunnet ble delt med oss.

 6 Bilde januar Helene

 

 

 

 

Helene Tennefoss-Tørnqvist er medlem i foreningen og har selv mistet et barn ved fødsel. Hun er nå jordmor og formidlet en sterk historie om da hun gjennomgikk sin sønns dødfødsel, og hvordan hun som jordmor nå kan bruke sine egenerfarte opplevelser til å støtte andre foreldre. Et sjeldent nakent og ærlig foredrag, med sterke virkemidler med bilder og lyd.

 

6 Bilde januar Hege

 

 

 

 

 

Hege Strand Karlsen har gjennom Yoga funnet sin vei gjennom sorgen. Som instruktør i Utpust.no tilbyr hun mammahjerte-Yoga; egne kurs for kvinner som har mistet barn. Vi fikk noen smakebiter av ulike øvelser, og mange følte behagelig velvære etter en lang førstedag på seminaret med mange sterke inntrykk.

 6 Bilde Januar Unni

 

 

 

 

Unni Espeland Marcussen mistet datteren Andrine på Utøya. Gjennom hennes fortelling om datteren og om tiden før, under og etter de dramatiske hendelsene, fikk vi et nært innblikk i en av de mange pårørendes opplevelser og sorg etter terrorangrepet 22. juli.

6 Bilde januar Torill Stokkan

 

 

 

 

 

Da sønnen til Torill Stokkan valgte bort sitt eget liv, måtte hun finne en vei videre i livet. Gjennom mange gåturer fant hun ut at utrykket «å gå det av seg» virkelig har noe for seg. Et sterkt innlegg med vakre toner, nydelige naturbilder og stemningsfulle tekster ga oss en tankevekkende avslutning på et innholdsrikt seminar.

Foreningen ”Vi som har et barn for lite”
Postboks 186
1319 Bekkestua 

Telefon 974 12 026

Personvern

www.etbarnforlite.no 
foreningen@etbarnforlite.no

Org.nr. 980624404 - Kontonr. 0531 09 98542 
Facebook - Twitter Copyright © 2015

UA-76098523-1