Adjø Bitteliten minneboks

Adjø Bitteliten – en minneboks til de som mister de aller minste barna

Minneboksen deles ut til foreldre som har mistet et lite barn. Mottagere er familier som opplever å miste et barn i magen eller ved dødfødsel, eller tidlig i livet.

Minneboksene deles ut til en føde- eller nyfødt intensiv avdeling på et av landets sykehus og det er sykehuspersonalet som gir minneboksen til foreldrene.

Å samle minner er viktig for sorgarbeidet. Tiden er ofte knapp og det er vanskelig å vite hva man bør gjøre, både for de som står rundt og for foreldrene selv. Derfor har vi i Foreningen «Vi som har et barn for lite» laget minneboksen Adjø Bitteliten. Prosjektet ble startet opp etter en idé og i samarbeid med foreningen Georgs Gave. Etter at Georgs Gave ble avviklet i desember 2022, er det nå Foreningen Vi som har et barn for lite som driver prosjektet videre.

Adjø Bitteliten inneholder blant annet et dekorert minnelys, to små bamser hvor foreldrene kan beholde den ene og den andre følger barnet, et håndstrikket teppe som kan brukes til å svøpe barnet i, et annet strikkeplagg som en lue eller et håndsydd plagg. Det ligger også med en pose frø til Forglemmegei som foreldre senere kan så hjemme til minne, og et minnehjerte med teksten «Alltid elsket aldri glemt». Alt presentert i en vakker eske med magnetlukking og en yndig sløyfe.

Alt er laget og pakket med omtanke og kjærlighet av andre foreldre som selv har mistet barn eller deres omgangskrets. Noen av eskene kan være donert av foreldre til minne om et kjært barn.

Vi ønsker at flest mulig som opplever å miste et lite barn skal få muligheten til å motta en Adjø Bitteliten minneboks. Fra prosjektet ble startet og frem til nå har vi produsert og delt ut over 400 minnebokser (per april 2023).

Støtt prosjektet Adjø Bitteliten minneboks

Vi jobber hele tiden med å skaffe midler til å få kostnaden ned, innsamlingsaksjoner, frivillige gaver og donasjoner hjelper på.   

Ønsker du å støtte prosjektet kan du benytte Vipps 13832 eller kontonummer 0531 09 98542. Merk gjerne gaven med Adjø Bitteliten.

Bestilling av minnebokser

Til Fødeavdeling / Barselavdeling / Intensivavdeling – eller andre som møter foreldre som nettopp har mistet barn

Ta kontakt med prosjektleder Jannike Mittet, e-post [email protected] ved behov for å få tilsendt flere minnebokser.

Vi tilstreber oss å kunne donere minneboksene kostnadsfritt, men ved stor etterspørsel/stor ordre må pris avtales. Kostnaden per boks ligger på ca kr 400,-. Frakt kan tilkomme.

VIPPS

Alternativt kan du gi en gave ved å bruke Vipps nummer 13832, eller du kan bruke kontonummeret vårt: 0531 09 98542

Adjø Bitteliten minneboks inneholder informasjon og vakre hånddekorerte ting som bidrar til å skape minner når man må ta avskjed med sitt barn.